Wednesday, October 12, 2011

Neitsyt Marian abortti


Otsikko: Neitsyt Marian abortti
Viestejä yhteensä: 76
Keskustelu aloitettu: 09.12.2007 05:10
Viimeisin viesti: 17.12.2007 22:31

 
 Kirjoittanut: MikkoL, 09.12.2007 05:10
Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava.

Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kyreniuksen ollessa Syyrian maaherrana.

Ja kaikki menivät verolle pantaviksi, kukin omaan kaupunkiinsa.

Niin Joosefkin lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, jonka nimi on Beetlehem, hän kun oli Daavidin huonetta ja sukua,

verolle pantavaksi Marian, kihlattunsa, kanssa, joka ei ollut raskaana.

Niin tapahtui heidän siellä ollessaan, että Marian synnyttämisen aikaa ei tullut.
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 09.12.2007 05:15
Miten näin oli käynyt?

Suomalainen naislääkäri Lissu oli mennyt avioliittoon juutalaisen miehen kanssa, ja joutunut jotenkin Herodeksen ajan Nasaretiin.

Hänen miehensä hoiti Sebedeuksen kalastusyrityksen vientiä Nasaretista käsin, koska sitä kautta kulki tärkeä kauppatie. Kuivattua Kinneretin kalaa meni hyvin kaupaksi aina Egyptin rajoja myöten.

Lissu oli ollut luokkansa parhaita ja päässyt lääketieteelliseen korkealla pistemäärällä. Hän oli erikoistunut gynekologiaan ja päässyt erikoislääkärinä ja hyvään alkuun, kun hän tapasi tulevan aviomiehensä Matteuksen.
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 09.12.2007 05:17
Heillä oli kaksi omaa lasta ja vaikka elämä roomalaisajan Nasaretissa oli aika yksinkertaista ja karua, siinä oli omat hyvätkin puolensa. Ruoka oli luonnonläheistä ja terveellistä, lisäaineita ei tarvinnut pelätä eikä geenimutaatioita.

Lissu hoiti Nasaretin terveyskeskuksessa lähiseudun naisia ja oli saavuttanut hyvän maineen huolellisena, yllättävän paljon asioita ymmärtävänä lääkärinä.

Pelkästään Liisan antama opetus henkilökohtaisesta hygieniasta oli tuonut suuren muutoksen monen perheenäidin elämään.
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 09.12.2007 05:21
Kun kadulta astui sisään tämä viehättävä nuori nainen, Liisa toivotti tämän peremmälle istumaan.

Hetken siinä vaihdettiin kohteliaisuuksia ja Lissu vaistosi, että jokin vaivasi kovasti tätä nuorta kovasti.

No, olisihan sen voinut arvata. Tytön kuukautiskierto oli lakannut ja hänen kihlattunsa Joosef oli hermostunut, jotain oli vialla ja koko kihlaus meinasi purkautua.

Kokeneesti ja hienotunteisesti Liisa otti tilanteen johtoonsa ja pyysi saada tarkastaa tytön. Tämä sanoi nimekseen Mirjam eli Maria.

Lääkärinä Liisa vaistosi, että tyttö on raskauden alkuvaiheessa, mutta ei voinut ymmärtää, miten immenkalvo oli vielä paikallaan.
Hän joutui sen oikein uudelleen tarkistamaan.
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 09.12.2007 05:23
Ja niin käytiin sitten rauhallisesti keskustelua. Tyttö vaikutti normaalilta, mutta hänen oudot puheensa henkiolennoista saivat Liisan varuilleen.

Olihan hän Nasaretin naisilta monenlaista kuullut, mutta tämä hömpötys meni jo aika pitkälle. Ehkä jokin psykologinen alitajuinen voima pakotti tytön kieltämään, ettei mies ollut häneen koskenut. Joosef se ei ainakaan ollut, siitä Lissu oli varma.

Ehkä joku nuori komea roomalainen sotilas oli valloittanut nuoren tytön jonain romanttisena Galilean iltana.
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 09.12.2007 05:26
Käytiin keskustelua kaatumassa olevasta avioliittohankkeesta, mahdollisesta kivittämisestäkin. Eikö nyt olisi nuoren tytön tulevaisuuden ja terveyden kannalta kuitenkin parasta antaa tämän raskauden päättyä, kun se on vielä näin varhaisessa vaiheessakin.

Joosefinkaan ei tarvitse tietää mitään, onhan Maria vielä neitsyt.

Liisa ei pakottanut, antoi vain neuvoja ja kyseli, koettaen saada jotenkin häiriintyneen tytön näkemään oma parhaansa ja tulevaisuutensa.

Maria kuunteli tarkkaan ja painoi Liisa lääkärin sanat sydämeensä.

Hän sai neuvoja, miten asia hoituisi roomalaisilla rohdoilla ja juomilla ja lähti suomalaisen lääkärin vastaanotolta monenlaisissa ajatuksissa.

"Tulevaisuus, terveys, turvallisuus, Joosef, oma sukusi, ajattele nyt, mikä on itsellesi parasta"
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 09.12.2007 05:30
Ja niin Marian synnyttämisen aikaa ei koskaan tullut.

Mikä saa suomalaisen lääkärin tai terveydenhoitajan perkeleen asiamieheksi?

Miksi Suomessa surmataan niin suuret määrät sikiöitä, että adoptiota etsivät vanhemmat saavat lähteä Brasiliaan asti lasta etsimään?

On vakava virhe luulla, että Jumala siellä taivaassaan hoitelee omia asioitaan ja virittelee harppuja, kun ihmiset täällä ratkovat elämän ja kuoleman kysymyksiä.

Jumala on tässä ja nyt, hyvä ystäväni, kun tuo nuori nainen on edessäsi elämänsä suurin ongelma mielessään.

Antaako sikiön elää vai surmatako se?

Älkäämme antako natsi-Saksan hengen voittaa suomalaista terveydenhuoltoa ja rationalisoida kylmällä, teknisellä tavalla avioliiton ulkopuolella siinneiden ihmisten alkujen kohtaloa.
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 09.12.2007 05:37
Lukijalle huomautus: todellisuudessa Augustuksen ajan Nasaretissa ei ollut terveysasemaa eikä suomalaista naislääkäriä.

Hän syntyi neitsyt Mariasta.

Lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on Herraus.

Gloria in excelsis deo, et in terra pax hominibus bonae voluntatis!
 
 Kirjoittanut: Patu, 09.12.2007 10:29
Käykää katsomassa asiaan liittyviä sivuja www.lopettakaatappaminen.tk
MikkoL: Noiden Pro life-sivujen järkyttävät tilastot eivät valehtele. Yli puoli miljoonaa täysin puolustuskyvytöntä suomalaista on surmattu sitten 1970 - useimmat "sosiaalisista syistä", jollainen myös Neitsyt Marian tapaus olisi ollut maamme ankarien lakien mukaan.
 
 Kirjoittanut: mama, 09.12.2007 10:52
Nykysuomessa taitaa olla sosiaalisesti hyväksytympää tehdä abortti kuin antaa lapsensa adoptoitavaksi.

Onhan se perheille "helpompaa" kun ei tarvitse kantaa häpeän taakkaa. Abortistahan ei tarvitse kenenkään muun ihmisen tietää.

Järkyttäviä nuo luvut ovat.
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 12:59
Järkyttäviä kuvia. Pieniä lapsia pienoiskoossa. Surullista.

Asiaa kannattaa joka tapauksessa tarkastella siinä yhteydessä, missä se elämässä yleensä ilmenee eikä vain oman ja mahdollisesti turvallisen elämän näkökannalta.
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 13:02
Olenpa joskus nähnyt semmoistakin, että ties kuinka monetta lasta odottava ties kuinka monennen isän lapseksi ja pitkäaikaisesti ja vahvasti päihdeongelmainen ja psykoottinen ilman ystäviä ja sukulaisia suunnistaa eteenpäin yhteiskunnassamme, kotoisessa Suomessamme, jossa luullakseni emme me ihmiset olekaan niin tarkalla sihdillä kaikkivoipia, hyviä ja taitavia, jaksavia, avuliaita ja huomaavaisia ja päälle päätteeksi viisaita turvataksemme tämmöisissä tapauksissa vauveleille ihmisarvoisen lapsuuden... Ei siinä auta kädet ristissä sitten ihailla nettisivua, jossa tietyt ehkäisyvälineetkin on selkeästi ja yksiselitteisesti tuomittu, vai mitä? Kohtuus kaikessa ämpäri päivässä. Kun asiasta puhutaan asiallisesti, eli sikiöiden turhasta ns. tappamisesta, ei pidä silti mennä toiseen ääripäähän ja höyrytä pahan kerran yli.
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 13:03


Mitenkään kristillisdemokraattista puoluetta tässä mainostamatta, minusta sivulla www.kristillisdemokraatit.fi on monipuolisesti ja suht monelta kannalta punnitusti ja ilmeisesti koetellusti käsitelty tätä aihetta, joka on koskettava ja monelle henkilökohtainen ja arka asia, johon ei voi summamutikassa läimäistä yhtä ja ainutta kaikkialla pätevää tuomiota.


Tässä lainaus sivulta, koska on minusta punnittua puhetta:

"Terveydenhuolto- ja sosiaalialan henkilökunnan on kerrottava aborttia harkitseville niistä keinoista, joilla yhteiskunta voi heitä tukea vanhempina. Vaihtoehtona abortille on tuettava lapsen antamista adoptoitavaksi. Yksinäisten äitien ja monilapsisten perheiden tukea on parannettava niin, ettei taloudellisesti ahdistavaa, fyysisesti ja psyykkisesti raskas tilanne painosta heitä tekemään aborttia.
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 13:05




Sikiödiagnostiikkaa on käytettävä sikiön elämän ja terveyden kannalta tarpeellisiin toimenpiteisiin, ei syntyvän elämän valikointiin. Sikiön vammaisuuden perusteella tehtävien aborttien muita abortteja korkeampi ikäraja on ongelma näiden lasten perusoikeuksien kannalta. Kristillisdemokraattien mielestä vammaisten eliminointiin tähtäävästä seulontajärjestelmästä on luovuttava.

Äidin päihteidenkäyttö on merkittävin synnynnäisen kehitysvammaisuuden aiheuttaja. Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä arvioidaan olevan vuosittain jo noin sata synnyttäjää, joilla on vakava päihderiippuvuus. Päihteitä käyttävien raskaana olevien naisten hoitoonohjausta on tehostettava ja hoitoresursseja on oltava tarjolla riittävästi. Vapaaehtoisuuteen pohjautuva päihdekuntoutus tulee olla ensisijalla, mutta tarvitaan myös mahdollisuus voida ottaa odottava äiti tahdosta riippumattomaan hoitoon syntymättömän lapsen suojelemiseksi."

Eihän tämä linja ole mitenkään natsisaksalaista? Ei minusta. Minusta abortin vastustamisessa kuten puolustamisessakin voidaan päätyä natsimaiseen tyyliin.
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 13:05
... varsinkin kun ehkäisy niputettiin abortin kanssa samaan nippuun.

Mutta hyvää joulun odotuksen aikaa teille kaikille. Keskustelu jatkukoon.
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 13:11
Lisäänkin vielä tämän, että huomaisimme, miten Suomessa on tärkeä asia ihan hunningolla: odottava äiti saattaa hoiperrella huumetokkurassa koko raskauden ajan eikä häntä voi pakottaa hoitoon, jos oikein ymmärsin. Tässä voisimme parantaa maailmaa mielipiteillämme.

"Huumeäitien hoitoonohjaus on järjestettävä nykyistä tehokkaammin. Vapaaehtoisuuteen pohjautuvan päihdekuntoutuksen tulee olla ensisijalla, ja päihdeäideille tulisikin järjestää kattavasti laadukkaita vieroituspalveluja. Äärimmäisissä tapauksissa tulisi olla kuitenkin myös mahdollisuus tahdosta riippumattomaan hoitoon syntymättömän lapsen suojelemiseksi. Sosiaali- ja terveysvaliokunta totesi lapsipoliittisesta selonteosta antamassaan mietinnössä vuonna 1996, että "on ryhdyttävä toimenpiteisiin päihdehuoltolain muuttamiseksi sikiönsuojelun paremmin huomioon ottavaksi". Päihdehuoltolakiin tuleekin lisätä mahdollisuus tahdosta riippumattomaan hoitoon, mikäli odottava äiti vaarantaa vakavasti päihteiden käytöllään kohdussaan elävän sikiön hengen tai terveyden.
Tahdosta riippumattomaan hoitoon voidaan määrätä kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan."
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 13:11
"Syntymätön sikiö kuuluu myös lastensuojelulain piiriin. Tulevan lapsen hyvinvoinnin turvaamiseksi olisi mahdollisuuksien mukaan harkittava adoptioperhettä. On harhaa, että lapsen synnyttävä äiti pääsisi irti huumeista lapsen avulla. Lapsen esineellistäminen ei voi olla huumeäidin viimeinen keino selvitä huumeista." Lähde oli POHTIVA, kristillisen liiton sivulla http://www.fsd.uta.fi/pohtiva/ohjelma
huumestrategia
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 13:15
Nämä tekevät hyvää työtä, mikä varmasti auttaa aborttikysymyksessäkin:

http://www.adoptioperheet.fi/tietoa_yhdistyksesta.html
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 09.12.2007 13:20
27.39726027397260273972602739726

tuollaisen numeron laskurini antaa kun jaan 10000 vuodessa olevan 365 päivään.

Suomessa surmataan 27.4 lasta päivässä

eivät ne kaikki voi olla huumeäitien sikiöitä


nasu laittaa paljon vakavaa pohdittavaa. mutta totuus taitaa olla karumpi kuin uskallamme ajatella.

mama jo viittasi siihen totuuteen sanoen, paljon sikiöitä tapetaan koska se on niin helpompaa kuin vaihtoehdot.

mukavuudenhalusta.

kun alle 20 vuotinen nainen tulee neljättä aborttia tekemään, eikö hänen kohtunsa ole muuttunut molokin kidaksi?
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 13:25
Tarpeeksi päihdeongelmainen ei pohdi häpeää, välttämättä, vaan sitä, miten saisi lisää päihteitä mahd. pian. ja miten saada niihin rahat. Syntyvät lapset ovat sivuseikka hänen elämässään. Adoptioon tämmöinen suostunee mielellään, sen ties kuinka monennenkin lapsen. Mistä löytää heille kaikille rakastavat vanhemmat? Ja onko koko systeemissä mitään järkeä, ihan rakkaudellisesti ajatellen, lapsien ja aikuisten kannalta. Tapauksia on siis monenlaisia, sitä tässä yritin monisanaisuudellani tuoda esiin.
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 09.12.2007 13:31
tapauksia on todella monenlaisia.

lukemat ovat korkeita.

mitä mieltä olet syytöksestäni, että monissa tapauksissa mukavuudenhalu ja helppo abortti yhdistyvät ja sikiö menehtyy?
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 14:02
Aiheellinen syytös varmaan monessa tapauksessa, luulisin.

Minulla ei ole tiedossani yhtään syytöstä ansaitsevaa tapausta elämäni varrella eikä tutkimustietoa.

Mutta on mielestäni hyvä että otat keskustelun aiheeksi hälläväliä ja antaamennä- suhtautumisen ihmisen elämän arvoon, pienen arvokkaan, korvaamattoman ja ainutlaatuisen pienen ihmisen. Ei heillä ole koskaan liikaa puolestapuhujia - eiväthän he itse voi oman elämänsä suhteen mitään päätöstä ilmaista.

Mutta tämä päihdeongelmapuoli ja erityistapaukset (ovatko ne erityistapauksia vai kuinkakin yleisiä?) on otettava huomioon ennen kuin seuraavaksi ehdottomia tuomioita edes omien hiljaisten mielipiteiden tasolla mahdollisesti aletaan tutkimatta hutkia.
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 14:08
Ei kai semmoinen voi olla terve, joka tulee neljättä aborttia noin nuorena tekemään eikä hänen ympäristönsä voi olla kovin tasapainoinen, kun tuommoiseksi - miksikäs sanoitkaan, molokin...- on kehittynyt. Millaiset mahdollisuudet syntyneet lapset olisivat tässä elämässä tuossa ympäristössä saaneet? Minusta ainakin ehkäisystä kannattaisi kovasti paljon puhua tuommoisissa tapauksissa ja yleensäkin sillä tavalla välttää kaikille osapuolille aina surkeita abortteja. Mutta käsittääkseni ehkäisy niputettiin tuomittavien asioiden joukkoon erittelemättä asiaa sen kummemmin?
 
 Kirjoittanut: mama, 09.12.2007 14:08
Vuoden 2006 aborttien syyt (STAKES, vuoden 2006 alustava tilasto)

Abortin indikaatio / tapauksia kpl
Sosiaalinen/9293
Alle 17 v./638
Yli 40 v./392
Jo 4 aikaisempaa lasta/216
Todettu sikiövaurio/178
Mahdollinen sikiövaurio/102
Lääketieteellinen syy/43
Eettinen (raiskaus, insesti, tms.)/ 4
Rajoitettu kyky huol. lapsista/0

Yhteensä/10866*

Tuskinpa tuo luku 9293 tosiaan on pelkkiä päihdetapauksia...

Nasun kanssa olen yhtä mieltä siitä, että ehkäisyä ja abortteja ei voi rinnastaa. Ja ymmärtääkseni hormonipillereitä ei hyvällä yritykselläkään voi sanoa abortoiviksi kuin myöskään hormonikierukkaa.
Kuparikierukasta en olisi aivan satavarma.
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 14:09
Olisimmeko halunneet syntyä tuommoisen äidin kasvattamaksi lapseksi, joka tekee noin? Minä olisin halunnut jäädä kyllä syntymättä.
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 14:10
...siis tuossa tapauksessa.
 
 Kirjoittanut: Abe, 09.12.2007 14:12
Onneksi kaikki abortoidut sikiöt ovat Luojalla tallessa.
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 14:13
Hyvä mama, nyt keskustelu muuttui asioita eritteleväksi, eikä lähtenyt siihen suuntaan, että nippuun, leima päälle ja lopullinen tuomio.

Parikin ystävää on saanut viisissäkymmenissäkin terveen ja ihanan lapsen, sääli jos luullaan, että yli 40:n lapsi kuuluu roskikseen!
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 14:13
Lohduttava huomio, Abe.
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 14:17
Suurin ryhmä eli "Sosiaalinen" 9293 kpl vuodessa on iso Suomen kaltaisessa maassa, mutta varmasti sisältää paljon päihdeongelmaisia ja /tai vakavasti mielenterveysongelmaisia ja lapsiperheet ja yksinhuoltajat saavat pärjäillä aikalailla omillaan, ei ole enää kodinhoitajia sun muuta mitä oli vielä 1980-luvulle asti. Pitäisi oikein selvittää, millaisissa kiemuroissa köyhät ja sairaat lapsiperheet todella elävät ja keinoja parantaa tätä tilannetta.
 
 Kirjoittanut: mama, 09.12.2007 14:26
Ne tapaukset, jotka itse tiedän, ovat juuri noita mukavuudenhalusta ja häpeän välttämiseksi tapahtuneita abortteja. Tosin joukkoon mahtuu yksi tuntemani päihdetapauskin, mutta häneltä poistettiin kohtu kokonaan tuon, hänelle ensimmäisen, abortin yhteydessä.

Oma ongelmansa näiden päihdetapausten yhteydessä ovat ne, jotka haluavat lapsia. Mutta vasta myöhemmin havaitaan, etteivät kykene niistä huolehtimaan. Tällöin huostaanotto tulee aina liian myöhään. Palljon on pahaa ehtunyt tapahtua noiden lasten elämässä ennen sitä.

Adoptioon suostuminen on varmasti kova paikka sekin.
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 14:26
Varsinkin suurperheet, ja varsinkin semmoiset missä harrastetaan väkivaltaa syystä tai toisesta, ja joskus myös uskonnollisista syistä jäädään väkivallan vankilaan, ns. perhehelvettiin. Nämä OVAT monipiippuisia juttuja. Minulla ei ole kanttia syyttää yksiselitteisesti yhtäkään abortin tekijää, koska koko totuus ei ole hallussani, vaikken kyllä ketään tässä aborttiin ole kehottamassa.

Kysymys on tietysti t o i v o s t a -perimmältään -, u s k o s t a ja ilman muuta r a k k a u d e s t a, mutta niitä ei myydä kaupan hyllyllä, pankin tiskillä, ei sosiaalitoimistossakaan niitä jaeta. Niitä ei iskosteta sydämiin ja mieliin laeilla ja niputtavilla tuomioilla.

Mitä tulee Neitsyt Mariaan, hänellä näitä oli, Jumalan lahjana ja sanalla ilmoitettuna. Oli se varmasti kova paikka. Kai joku sen ajan ahkeraliisa oli sen ajan neuvoja jakamassa, kukapa tietää?
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 14:31
Ahaa, nyt näkyy maman teksti. Raiskaus ja insesti ovat juttuja, joissa häpeä varmasti on suurin monessa suhteessa, myös abortin siinä kaiken muun sanomattoman kauhun joukossa. Ja kun häpeä on niin suuri, parhaalle kaverillekaan ei ehkä kerrota, mistä olikaan kysymys, vaikka itse abortista kerrotaan, jotta saisi tukea tilanteessa.

Mutta edelleenkään huolettomasta ja rutiinimaisesta jutusta ei saisi olla kysymys yhdessäkään abortissa kenenkään asiaan osallisen mielessä.
 
 Kirjoittanut: Abe, 09.12.2007 14:31
Tämän palstan otsikko ja alustustekstit ovat mielestäni lievästi sanottunakin outoja. Vetoan sananvapauteeni.
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 14:33
Kaikki raiskaus- ja insestitapaukset eivät tule ilmi eivätkä näy tilastoissa.
 
 Kirjoittanut: mama, 09.12.2007 14:34
John Irwing "The sider house rules" antaa yhden näkökulman karuudellaan. Ehkäpä juuri tuon nasun näkökulman, että elämä ei aina ole just niin yksinkertaista kuin miltä se mukavista ja lämpöisistä kodeistamme näyttää.
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 14:36
Niin on Abe, mutta niin on koko maailmakin kaikkinensa. Jospa Jeesuksen äiti, jonka arvo on koskemattoman suuri riippumatta meidän keskustelustamme, sallisi tuon MikkoL:n aloituksen, jos hätkähdyttävällä tyylillä vaikka jotain maailmaa eli meitä parantavaa vaikutusta...
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 14:47
Kiva kun ymmärsit pointtini mama.

Joskus ihan hävettää tämä tämänhetkinen oman elämän rauhallisuus ja hyvinvointi, rehellisesti sanoen "onni". Mutta eihän sitä vielä tiedä, mitä elämä ehtii tuoda, mitä Elämän Kirjaan on kirjoitettu.

Tänään voi olla kiitollinen ajallisistaKIN asioista.Aika hurjaa ajatella, että olisimmehan mekin voineet olla niitä, jotka olisivat päätyneet syystä tai toisesta roskakoriin: minutkin äiti sai aivan "liian vanhana". Äiti muuten aikanansa kertoi eräästä vauvasta, joka hänen nuoruudessaan löytyi roskakorista, vielä hengissä: siihen aikaan häpeä taisi olla yhteiskunnan asenteiden vuoksi suuri syy ihan vastasyntyneidenkin, elämään synnytettyjen vauvojen heitteillejättöön. Maailma on AINA ollut omituinen paikka ja vauvoille arvaamaton.

"Nyt syttyy toinen kynttilä ja valo laajenee.
Suo Isä tänne Jeesuksen, se hetki lähenee"
 
 Kirjoittanut: mama, 09.12.2007 14:50
Tapasin muuten viikolla työmatkallani luxuskodittoman: runkopatja metrotunnelissa.
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 15:20
Suomessakin niitä on, ja lapsiakin ajelehtii asematunnelin "turvissa".

Kun miettii aborttilain tiukkuuden tai löysyyden seurauksia, kummallakin voi olla tuhoisia vaikutuksia, luulisin.Eikös semmoisissa maissa (tai joskus Suomessa aikoinaan) joissa abortti yksiselitteisesti on laiton, tämä lain ja terveydenhuollon jäykkyys (tai olemattomuus) aiheuta yhdessä tietämättömyyden kanssa puoskarointia ja se puolestaan myös melkoista hätää, tuhoa ja kuolemaa, vielä pahempaa kuin nyt puhuttu laillinen?
 
 Kirjoittanut: Amadeus, 09.12.2007 15:21
Ps. 139
13 Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. [Ps. 119:73]
14 Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen.
15 Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä, muotoni kuin syvällä maan alla, mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa.
16 Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut.
[Job 14:5]
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 15:22
Täälläkin taidetaan tehdä tärkeää työtä ja eikös tätä työtä nyt pitäisi kaikenmoisen ehkäisyvalistuksen tukea?

http://www.asemanlapset.fi/articles/421/
 
 Kirjoittanut: nasu, 09.12.2007 15:25
Niin. Elämä ON ihme. Sitä pitää suojella. Ja sen kasvua varjella. Ja meille lahjoitettua ajattelukykyä saa käyttää.
 
 Kirjoittanut: Amadeus, 09.12.2007 15:35
Mistä elämä alkaa...se on salaisuus. ;-)
Alkaa jo hedelmöityneestä munasolusta - pienessä muodossa kaikki tarvittava; Jumalan luomistyö.
 
 Kirjoittanut: Amadeus, 09.12.2007 15:49
Vastasyntynyt lapsi katsoo sinua - suoraan luomisen kuudennesta aamusta.
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 09.12.2007 16:14
Kuolemantuomio Suomessa

Eduskunta hyväksyi lain raskauden keskeyttämisestä 24.3.1970/239

Ensimmäinen pykälä kuuluu näin:
Raskaus voidaan tämän lain säännöksiä noudattaen naisen pyynnöstä keskeyttää:

1) kun raskauden jatkuminen tai lapsen synnyttäminen hänen sairautensa, ruumiinvikansa tai heikkoutensa vuoksi vaarantaisi hänen henkensä tai terveytensä;

2) kun hänen tai hänen perheensä elämänolot ja muut olosuhteet huomioon ottaen lapsen synnyttäminen ja hoito olisi hänelle huomattava rasitus;

3) kun hänet on saatettu raskaaksi olosuhteissa, joita tarkoitetaan rikoslain 17 luvun 22 §:ssä taikka 20 luvun 1?3 tai 5 §:ssä, 6 §:n 3 momentissa tai 7 §:ssä; (24.7.1998/572)
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 09.12.2007 16:15
4) kun hän raskaaksi saatettaessa ei ollut täyttänyt seitsemäätoista vuotta tai oli täyttänyt neljäkymmentä vuotta taikka kun hän on jo synnyttänyt neljä lasta;

5) kun on syytä otaksua, että lapsi olisi vajaamielinen tai että lapsella olisi tai lapselle kehittyisi vaikea sairaus tai ruumiinvika; tai

6) kun jommankumman tai kummankin vanhemman sairaus, häiriytynyt sieluntoiminta tai muu niihin verrattava syy vakavasti rajoittaa heidän kykyään hoitaa lasta.
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 09.12.2007 16:18
Neljäs pykälä määrää edelleen:

"Ennen kuin raskaus tämän lain mukaan keskeytetään, on keskeyttämistä pyytävälle annettava selvitys raskauden keskeyttämisen merkityksestä ja vaikutuksista.

Naiselle, jolle on suoritettu raskauden keskeyttäminen, on annettava ehkäisyneuvontaa, niin kuin siitä asetuksella tarkemmin säädetään."

--------
Laki raskauden keskeyttämisestä on luettavissa kokonaisuudessaan FINLEX websivulta
http://www.finlex.fi/fi/laki/
ajantasa/1970/19700239
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 09.12.2007 16:23
miten niin kuolemantuomio?

Laki käyttää ilmaisua "raskauden keskeyttäminen", joka katselee tilannetta raskaana olevan äidin näkökulmasta.

Sikiölle "raskauden keskeyttäminen" on kuolemantuomio.

Suurin osa sikiöistä saa elää ja hoidetaan mahdollisimman hyvin äidin kohdussa ja tuottaa suuren ilon Suomen kansalle syntymällä terveenä iloiseen ja onnelliseen perheeseen.

Laki myös suojelee niitä sikiöitä, jotka eivät ole vuoden 1970 lain perusteella surmattavaksi vietäviä lainsuojattomia, vaikka äiti tahtoisikin raskauden keskeyttämistä.
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 09.12.2007 16:26
Tämä lain kohta on siis perustana yli 90% tänä vuonna suoritettavista aborteista, sosiaaliset syyt:

2) kun hänen tai hänen perheensä elämänolot ja muut olosuhteet huomioon ottaen lapsen synnyttäminen ja hoito olisi hänelle huomattava rasitus;

Huomattava rasitus.
 
 Kirjoittanut: mama, 09.12.2007 16:28
Synti, joka johtaa syntiin, joka johtaa syntiin, joka johtaa syntiin, joka johtaa...

Missä kohtaa katkaistaan ja mihin se johtaa?
 
 Kirjoittanut: mama, 09.12.2007 16:29
Ja mikä katkaisee? Lakiko?
 
 Kirjoittanut: Rode, 09.12.2007 20:19
Kristus
 
 Kirjoittanut: Rode, 09.12.2007 20:20
"Vastasyntynyt lapsi katsoo sinua - suoraan luomisen kuudennesta aamusta." Amadeus

Jäin miettimään, mitä tämä tarkoittaa "...luomisen kuudennesta aamusta"?
 
 Kirjoittanut: Amadeus, 09.12.2007 22:19
No, ihminen kun luotiin kuudentena aamuna...
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 10.12.2007 01:40
Luukkaan evankeliumin kertomus "sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi Neitsyt Mariasta" on perustava lause apostolisessa uskontunnustuksessa, jonka kaikki kristilliset kirkot tunnustavat.

(jotka eivät tunnusta eivät ole kristittyjä kirkkoja)

Tämä sanoo, että ihminen ei tule ihmiseksi kahdentoista ensimmäisen raskausviikon aikana. Tämä lain pykälä koskee lähinnä abortin aiheuttamaa fyysistä vaaraa äidille.

Ihminen tulee ihmiseksi siinä sekunnin murto-osassa, kun siittiö tunkeutuu munasoluun.
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 10.12.2007 01:42
Raamatussa kuuluu Taivaallisen Isämme, Luojamme, ääretön rakkaus ihmistä kohtaan.

Amadeus on tuonut näitä jakeita kaikkien luettavaksi. Mitään sen syvempää rakkautta ihmisen alkua kohtaan ei koko maailmankirjallisuudesta löydy.

Ja kuinka tuo ihmeellinen kertomus Jeesuksen sikiämisestä ja syntymästä, koko joulun lapsen ihanuus, pyhittääkään sikiämisen ja syntymisen ihmeen, nostaen sen teknisen biologian ja lääketieteen kylmästä steriilistä mikroskooppien maailmasta runouden, taiteen, musiikin, uskonnon, kulttuurin keskukseen.
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 10.12.2007 01:45
jos nuo yksinkertaiset kuvat irtirevitystä sikiön kädestä, jalasta ja runnellusta rintakehästä, joita Patun osoittamalla sivulla "lopettakaa tappaminen" eivät kosketa ja riipaise syvältä, niin jo on kivettynyt ja paatunut ihmisen sydän.

ei ole enään sellainen ihmisen sydän, joski Jumala on sen tarkoittanut, vaan lähestyy noita historiasta tuntemiamme hirviöitä: Jumalan luomilla ihmisillä leikkiviä ja kokeita tekeviä murhaavia natseja saatanallisten valheidensa kanssa.
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 10.12.2007 01:50
kyse on eduskunnan lainsäädännöstä ja sosiaalipolitiikasta.

Nasu kuvaa, kuinka entinen kristillinen liitto on vienyt asiaa eteenpäin kristillisdemokraattisen puolueen ohjelmassa.

minä en ole poliitikko enkä edusta mitään puoluetta. ymmärrän, että kristillisiä arvoja edustavat puoluepoliitikot ovat kohdanneet Arkadian mäen realiteetit. Minusta tuo on aborttia koskevan perustavan kysymyksen laimenemista sosiaalipolitiikan hienosäädöksi ja viilaukseksi.
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 10.12.2007 01:51
puolueet, pienet ja suuret, etsivät kansansuosiota.

entä jos tämä pieni puolue rohkeasti asettuisi alle 12 viikkoisten lainsuojattomien ihmisten äänitorveksi. jonkun olisi näytettävä tietä. vaikka asia ei näyttäisi tuovan yhtään ääntä, vievän muutaman.

Jumalan armosta kansaamme kohtaan suurten puolueiden kansanedustajat saattaisivat silloin myös panna merkille, että noilla alle 12 viikkoisilla on Suomen kansan keskuudessa äänenkannattajansa, joilla voi kunnallisvaaleissa ja eduskuntavaaleissa olla jotain merkitystä?

mikä olisi tuo ääni?

pientä vikinää, itkuakin, "hei porukat, mekin olemme ihmisiä, Jumalan luomia, vaikka vielä äidin kohdussa ja pienen pieniä"
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 10.12.2007 01:53
Ps. 139
13 Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. [Ps. 119:73]
14 Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen.
15 Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä, muotoni kuin syvällä maan alla, mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa.
16 Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut.
[Job 14:5]
MikkoL: Amadeus, 09.12.2007 15:21
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 10.12.2007 06:47
1.
Nuori neitsyt Maria
hämmästyen kuuli:
"Tulet Herran äidiksi,
hän on Kristus suuri."

2.
Nuori neitsyt Maria
tallin suojaan rientää.
Seimeen syntyy poikansa,
kumarretaan pientä.

3.
Nuori äiti Maria
kuulee lupaukset,
uskoo, että täyttyvät
kaikki ennustukset.

4.
Herran äiti Maria
suurta tuskaa kantaa,
itkien hän poikansa
ristinpuuhun antaa.

5.
Herran äiti Maria
riemastuen kuuli:
"Jeesus elää!" Voiton sai
Vapahtaja suuri.
MikkoL: Virsi 53
Eero Veneskoski 1969.
Uud. Niilo Rauhala 1979.
Virsikirjaan 1986.
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 10.12.2007 06:56
Mika Waltarin nuorena sanoittama "Sun ristis juurehen" eli "Oi Natsarealainen" sopisi tälle palstalle hyvin, kertoohan se äiti Mariasta ja hänen Pojastaan.

mahtaako kelläään olla tänne laitettavaksi sanoja tuohon kylmän hyytävään lauluun?
 
 Kirjoittanut: viola, 10.12.2007 12:48
MikkoL, näitäkö sanoja tarkoitat?

"Oi natsarealainen,
sun ristis juurehen
mä polvistun.
Sä tiedät kyllä,
mikä sun ristis juurehen
on vienyt mun.
Oi natsarealainen,
oon sairas kokonaan
ja vapisen.
Maailman teiltä vienyt
ei silta ainutkaan
mua onnehen.
Oi natsarealainen,
ei tähteäkään näy nyt yllä pään.
Oi auta, muuten mun tieni
jälleen käy pois pimeään.
Sä tiedät kyllä kaiken sen,
mitä pakenen.
Yö saartaa mun.
Oi natsarealainen, sun ristis
juurehen mä polvistun."
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 10.12.2007 12:50
tätä Waltarin runoa juuri ajattelin, kiitos paljon Viola, mutta nyt kun näen nuo sanat tämä ei sittenkään ole se sama Mariaa koskeva runo ja laulu jossa on Jeesus lapsen luona nuo hyytävät sanat

"tää maailma on niin kylmä, niin kylmä"

ehkä tiedät mikä joululaulu se on, muistaakseni myös Waltaria?
MikkoL: "ristinkö he sulle valmistaa..."
 
 Kirjoittanut: viola, 10.12.2007 13:33
Äskeiset sanat löysin kirjasta
Suuri Toivelaulukirja nro 15.

Netistä löysin ainenkin muutaman rivin sanoja
lauluun 'Ja neitsyt pikkupoijuttansa'.
Säv. Selim Palmgren, san. Severi Nuormaa
Sanat löytyy Suuri Toivelaulukirja nro 9, mutta
mulla ei ole sitä kirjaa.

Tässä sanoja, en tiedä, onko tässä kaikki
(tää on mulle ennestään tuntematon laulu):


"Ja neitsyt pikkupoijuttansa povellansa vie,
ja äidillä on kyynelissä silmä.
Oi, piltti pieni, eihän vain sun liian kylmä lie?
Tää maailma on niin kylmä, niin kylmä.

Niin lämpimästi lempinyt on poika maailmaa,
ja äidillä on kyynelissä silmä.
Oi poikaseni, ristinkö ne sulle rakentaa?
Tää maailma on niin kylmä, niin kylmä."
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 10.12.2007 13:38
juuri tätä merkillistä joulurunoa ajattelin, kiitos Viola.
säkeistöjä taitaa olla enemmän
 
 Kirjoittanut: viola, 10.12.2007 13:45
Jos joltain löytyy hyllystä Suuri Toivelaulukirja Nro 9, niin varmaankin saadaan sanoja lisää. =)
 
 Kirjoittanut: Rannanjärvi, 10.12.2007 17:04
Mullakaa ei satu olemahan tuata numeroa 9.
 
 Kirjoittanut: mama, 11.12.2007 07:39
Kansanopiston laulukirjan nuottipainos, kahdeksas uudistettu painos vuodelta 1947 Otavan kustantamana sisältää tuohon "Neitsyt pikku poijuttansa" vain nuo kaksi säkeistöä.

Kyseinen laulu on julkaistu tuossa kirjassa R.E. Westerlundin luvalla, kuka lie.

Sanoissa pari pientä eroa yllä olevaan: eka säkeistössä
"Ja neitsyt pikku poijuttansa povellensa vie..."
ja toka säkeistössä kaksi oi -sanaa peräkkäin. "Oi, oi, poikaseni, ristinkö ne sulle rakentaa?"
 
 Kirjoittanut: viola, 11.12.2007 08:26
Sillä nettisivulla, mistä löysin nuo laulun sanat, oli monien tuttujen joululaulujen sanoja vain muutaman säkeistön verran. Siitä päättelin, että säkeistöjä olisi enemmänkin.

Hauskahan täällä on "huhuilla" lisäsäkeistöjen perään, kun sitten selviääkin että laulussa ei olekaan enempää säkeistöjä! :-D
 
 Kirjoittanut: MikkoL, 11.12.2007 08:45
kiitos viola ja mama. tuon kuuleminen hyvin laulettuna on järisyttävä kokemus, muuttuu äkkiä joulutunnelma syvällisemmäksi.
 
 Kirjoittanut: viola, 11.12.2007 11:25
"tuon kuuleminen hyvin laulettuna on järisyttävä kokemus, muuttuu äkkiä joulutunnelma syvällisemmäksi. "MikkoL

Niin, on se ihmeellistä, miten jo siinä jouluseimen äärellä on läsnä ikäänkuin yhtäaikaisesti pieni, viaton Jeesus-lapsi sekä Jeesus, joka kuolee ristillä. Jumalan Viaton Uhrikaritsa.

Syntiemme tähden Jeesus syntyi tänne maan alhaisuuteen. Hänen koko maanpäällisen elämänsä tarkoitus oli sovittaa ihmiskunnan synnit Golgatan ristillä. Sentähden jo tuo syntymän hetki on niin puhutteleva.

Sanat loppuu kesken näin valtavan asian äärellä.
Kovin on kömpelöä tämä, kun yrittää pukea ajatuksiaan sanoiksi.
 
 Kirjoittanut: kolmonen, 17.12.2007 21:15
Aihe ehti jo muuttua, mutta mitä mieltä olette, kun rikoksentekovälineet tuomitaan valtiolle, että jos raiskaajiltakin valtio veisi rikoksentekovälineet, niin eiköhän raiskaukset vähenisi?
 
 Kirjoittanut: immata, 17.12.2007 22:10
Lobotomia saattaisi tehota, koska vika ei ole siellä, missä luulisi.
 
 Kirjoittanut: Rannanjärvi, 17.12.2007 22:31
:-)

No comments:

Post a Comment